RSS

heroku!!!!


ni la heronyer huk2x...
najwan ni suka sgt tgk ultraman..
kalo blk rmh kite org atau pon makco(zatil la..) dia kne jg dia mesti ajak lwn..ha3
najwan jd utraman ..makco jd raksasa..tp raksasa keje lari je..hik
kadang2x mls nk layan2x cbb tak larat..dari pg smpai ptg duk main kejar2x..
bkn setakat kejar je siap gigit smpai berdrh kot..
menitis gak la air mata ni kne gigit ngan dia..
nasib baik dpt makcik baik cam zati sabo je la..he3(persn jap)
last2x pakse dia tido..ha2x
bru dpt berehat dgn aman...
walau pon kadang 2x najwan ni gns la gak tp dia manje kot..
jlan terkedek2x..ha3 comei je..
tu yg wat makco rindu tu..
kne gigit pon tak kisah..:)
tak sabo nk blk nk gigit + cubit pipi labuh dia tu..ha3


insyirah dgn abg najwam..sweet je!!

Tak sabo gak nk tgk insyirah ngan ahmad ..
cammane la depa sekarang ni..
dulu waktu blk insyirah kecik gi..
tak pandai ckp gi..pandai merangkak je..
ni la satu2x nyer baby pompan dlm family kiteorg setakat ni...
tp i.allah bkl bertambah..he3 Amin..



Ni lak Ahmad..
dia dh bsr r gak wktu blk ari tu tapi dia blm pandai ckp sgt..
Ahmad ni, zati pggl baby internet cbb mata dia bulat sgt mcm baby dalam tnet tu...
suke tgkp gambar dia..sbb nk tgk mata dia y bsr tu..he3
Ahmad ni dia tknk kat org sgt dia nk duk kt mama dia je..tp suke je kacau dia..
bg dia nangis..he3 bru puas ati..tp rse skang dah ok kot sbb dia dah bsr ckit..:) miss him..
rindu bangat same anak2x sedare tak sabo nk blk nk jmpe diorg..
i.allah:)

Fatrah Exam..

Bismillahirrahmanirahim...

Alhamdullilah skang ni dh msk fatrah exam dn maknenye pas ni akn blk mlysia tuk bercuti....Syukur sgt2x dah berjaya abiskn satu paper iaitu physio dan i.allah paper yg akn menanti isnin ni ialah histo...Harap dpt buat yg terbaik tuk setiap exam...harapan ni bkn tuk zati sorang tp tuk semua warga Gen9...

Hmmmm...fatrah exam ni macam2x kerenah kita blh tgk..kadang ade yg study sampai tak nampak muke die dh..waktu makan je la kot bru nampak..ade yg ade depan mata, tapi kwn die dh jd invisible..tak nmpak dah kwn dia...ckp sorang2x je la..hak2x Ni bkn kt rumah khazinatul asrar k!!!tak tau r kat umah sape..tp rsenye semua org rse kot bnde ni...Yup, sbb kadang2x tanpa kita sedar sebenarnye kita wat bnde ni...mungkin kita tak perasan tp kawan kita terasa kot..berat sgt ke mulut jawab je la..sepatah pon ok..Ye, agak bosan dok mengadap buku dlm fatrah exam ni..blog ni dh lama tak dicontengkn ..he3..hati ni pon gatai je nk menulis, walau pon merapu dan tak ade motif..kui2x..biarlah asalkn puas hati...

tak sabar rsenye nk abiskn exam ni..tp sepatutnye kita belajar bkn tuk examkn..brulah ilmu tu berkat..ni x time nk exam bru la pulun cam org gile mane x lps abis exam terus lupe macam tak pernah belajar je sebelum ni...( ni tgh ngata diri sendiri k!!) tau tapi tak pernah berusaha tuk berubah..Ape nk jd!!! Plez.... tolong la berubah jg ulangi kesilapan ni lg ye!!!(ayat waktu fatrah exam taun lps...he3)

Dah cukup, pi belajar..kalo merapu kat cni lg tak tau r berapa byk lg mse yg terbuang ..bkn nye dpt faedah pon..yg tgh bace pun, jgn dilayan entri ni...wat abis masa je...ok la..Daaaaaaa....

SeLaMat Ye!!!

Bismillahirrahmanirahim..

Selamat ye semua..Selamat ape ye??Selamat pengantin baru to nyah and my new kakak ipar kak farhanah dan tak lupa jugak selamat ari jadi kat kakak dan bangcik...

To nyah :Barakallah hulakuma wabaraka, alaikuma wajama'a bainakuma fi khair la ye..Moga bahagia hingga ke syurga..Amin..I.allah.. Lagu ni kakcik tujukan tuk nyah..Moga nyah dpt jlnkn
tanggung jawab sebagai suami dengan sebaiknye..:)


video



ni gambar2x sepanjang majlis tu..cambest je..sedih lak tak dpt dtg.. hu3




























Opppssss lupa lak... ni nk ucapkn selamat hari lahir kat kakak dan bang cik..Dah tua dah korang..Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki,dan dapat mencapai ape saje yg korang impikan...Sanah helwa!!!

To kak: Selamat habis bljr..cepat2x la kerje..senang belanja kakcik nanti..hu3



To bang cik: gud luck result SPM ni..I.allah, kamu boleh!!!


dah nk berakhir dah bln 3, bln 4 pulak akn menjelma..Cepat je mase berlalu..perasan bercampur baur antara seronok nk blk and takut exam yg dah nk dekat..hu3..Doaknlah agar hari esok lebih baik dari hari ini..I.allah :)








Tangis Dalam Gembira

Bismillahirrahmanirrahim..

Tak tau la nk sedih ker nk gembira skang ni tp apepun bersyukur giler dapat blk ke Mesir pas sebln bercuti kat umah sebab rusuhan ari tu...Alhamdulillah la, tak kne study kat Malaysia negara kita yg terchenta tu kalo tak rse mungkin sedih lg drpd kne blk mesir..Rela balik Mesir drpd sambung medic kat malaysia..Rsenye maybe zati dah jatuh chenta kot ngan bumi mesir ni..ha2

Sedih lak nape??Sedih sbb terpaksa berpisah ngan family..hu3 Tak sempat nk duk jumpe adik beradik lame2x..Jmpe kejap2x jer..Dah lah nk dekat cuti sekolah lagi la sedih ..tambah lg nyah nk kawin tak lame lg ..Sempat tgk hantaran je..Penat jer wat nikah awal sbb ingat kite org bleh join sekali rupe2x nyer tak..hu3 Tp rsenyer nyah tak penat pun seronok ade la sbb dpt kawin awal..Betul tak??? ha3 Ok walau ape pun sila ingat janji korang kat kakcik nk anta gambo yerk..kalau nk web cam tu rse cam menyusahkan jer..Lg pun sape lak nk ingat kat kakcik waktu sibuk2x camtu dok..Ape2x pun kakcik doakn semua berjaln lancar...wat camnekn dh name pn study oversea mmg la kne duduk berjauhan ngan keluarga...

Semalam bru jer sampai mesir..tak sangke mesir still sejuk lg..Best giler!!!! Ingatkan dah musim panas dah..Alhamdullilah keadaan kat mesir pun nampak aman...Takut lak rsenyer nk smbung belajar pas dah dekat sebulan makan,tido kat umah tanpa terdetik sekali pun nk bukak buku tuk dibaca..tp nk wat camnekan pelarian mana sempat bawa buku balik Malaysia..Ha3(tu alasan tuk tak nmpk malas..hi3) Pas ni kne study sungguh2x..masa tak byk dah... Final exam dah makin dekat..Zati anda boleh!!!!!Doakn kakcik kat cni tau..:)


SeLaMat Hari LahiR Mak dan Uda..

Bismillahirrahmanirrahim..

video



Selamat hari lahir mak dan uda...



wajah mak dan abah yg sentiasa menjadi pengubat rindu..sayang mak ngan abah..



birthday boy..ha3 Boy la sgt... dh bley jd bapak org dah ni..he3


Kakcik doakan agar mak, uda dan seterusnya kita semua dipanjangkan umur dimurahkan rezeki dipermudahkan segala urusan dan diberi kekuatan untuk terus beribadah kepada Allah..Amin..

Lagu ni kakcik tujukan khas wat mak dan abah..Sori la uda, takde lagu tuk uda..hahaha....

video


Sejenak hatiku mula tersentuh,
Bila terkenang ibuku nun jauh,
Aku di rantauan penuh kerinduan,
Bersama harapan pulang ke pangkuan.

Biarpun anakmu jauh di m
ata.
Namun di hati tak pernah ku lupa,
Wajah manis ibu, tutur kata,
Menjadi penyubur semangat jiwaku.

Walau selaut kucurah baktiku,
Walau segunung kutabur jasaku,
Namun takkan dapat kubalas,
Pengorbananmu waktu kecilku.

Untukmu ibu salam sayangku,
Doa dan restu kupohon darimu,
Agar dimudahkan laluan hidupku,
Menempuh dugaan di medan ilmu.





p/s: sok pekse doakn kakcik ye..hu3


Rahsia BuLan JaNuari..

Bismillahirrahmanirrahim.

JANUARI

Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
Pandai mengambil hati orang lain.
Pendiam kecuali telah dirangsang.
Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
Cukup sayang pada kanak-kanak.
Suka duduk di rumah.
Setia pada segala-galanya.
Perlu belajar kemahiran bersosial.
Sifat cemburu yang sangat tinggi


Seriously macam byk jer yg terkena dgn diri tp tak semua la ye..hakhak